Wil jij ook vertellen over het gemis van je broer of zus?

Wil jij na het lezen van de 'Verhalen van' ook jouw gemis delen? Gewoon eens je hart luchten en zonder oordeel praten over wat er is gebeurd? Vertellen hoe dat was voor jou, toen jouw broer of zes overleed (of dat nou kort geleden is, of al wat langer)? Dat helpt jou zeker weten, dat weet ik zeker. Maar jouw verhaal zal ook andere broers en zussen (h)erkenning geven van hun gemis, troost bieden en perspectief. Fijn toch, dat we elkaar als lotgenoten kunnen steunen door 'gewoon je verhaal te doen'?

Dat wil ik wel, vertellen over mijn broer of zus. Hoe gaan we dat doen?

We gaan afspreken, wat een goed bericht dat je wilt praten! Ik spreek graag 3 dingen met je af: waar, wanneer en hoe? We kunnen bellen bijvoorbeeld, maar ik kom ook graag naar een locatie van jouw keuze. Aan de keukentafel bij jou, in een koffietent, of we gaan ergens wandelen terwijl jij je verhaal doet. Vervolgens schrijf ik jouw verhaal en stuur je dat toe, zodat je er op kunt reageren (zie ook de ervaringen van een aantal broers/zussen hieronder). Stuur je me een mailtje, of app/bel je me op (06) 477 80 005? Tot binnenkort!

Lieve groet, Annelies


 

Myrte, september 2022:

Het delen van je verhaal over het verlies van je zus kan een behoorlijke stap zijn. Heel fijn, maar ook spannend. Ik ben Annelies heel dankbaar voor het fijne interview, maar vooral dat ze het verhaal van Tessa en mij op een hele mooie, respectvolle manier heeft verwoord.

Er zit een eerlijke zachtheid in haar schrijfstijl, die ervoor zorgt dat ook de scherpe randjes van het verhaal of van de rouw (want die zijn er gewoon ook!) op een waardige manier worden weergegeven.

Het lezen van mijn eigen verhaal maakte vervolgens ook weer veel los bij me los, op een goede manier. Tessa is en blijft altijd heel dicht bij me en door dit verhaal nog weer een stukje dichterbij. 

En daarnaast is Annelies gewoon een super fijne, warme en betrokken persoon die weet wat je hebt doorgemaakt. Dat praat fijn.

(Myrte links op foto, rechts Annelies)


 

Jelte Krijnsen, oktober 2022:

Het delen van mijn verhaal met Rouwplek.nl heb ik als zeer prettig ervaren. Annelies gaat te werk als een professioneel journaliste. Ze creëert een prettig gespreksklimaat en ze biedt haast eindeloos de mogelijkheid om aan de tekst te schaven, zodat je er van verzekerd bent dat jouw verhaal precies zo de wereld in gaat als jij wilt. 

Het interview heeft mij andermaal geholpen om dingen op een rijtje te zetten en kan nu als hulpmiddel voor anderen dienen. Ik kan iedereen aanbevelen om mee te werken aan de missie van Annelies: het helpt jou, haar én anderen.
 

  • "Ik vind het fijn om de verhalen van andere broers en zussen te lezen. Zo herkenbaar!"

  • "Na de dood van mijn zus leek het alsof ik in een soort eigen bubbel leefde. Ken je dat?"

  • "Ik wil blijven praten over mijn broer! Voor anderen is het klaar. Voor mij nooit."